RRRR-MM-DD
Usuń formularz

Żydowska Samopomoc Społeczna w Warsz...

strona 747 z 1311

Osobypokaż wszystkie

Miejscapokaż wszystkie

Pojęciapokaż wszystkie

Przypisypokaż wszystkie

Szukaj
Słownik
Szukaj w tym dokumencie

Transkrypt, strona 747



tabela




Z powyższej tabeli widzimy, że mimo ustalonych przez WKL norm liczba pracowników w poszczególnych kuchniach nie jest uregulowana (co rzecz jasna wpływa na podrażanie kosztów 1 obiadu z tytułu wydatków personalnych). I tak kuchnia nr 46 (Chłodna 34), wydając 400 obiadów dziennie, zatrudnia 11 pracowników zamiast przewidzianych regulaminem 8, [12] kuchnia nr 42 (Orla 6) wydaje 1187 obiadów, zatrudniając 13 pracowników zamiast 10, natomiast kuchnia nr 5 (Orla 2) przy 2134 obiadach zatrudnia 10 pracowników zamiast regulaminem przewidzianych 14, kuchnia nr 31 (Muranowska 34) przy 4497 obiadach zatrudnia 14 pracowników zamiast przewidzianych 21.
Poza poborami cały personel – techniczny, jak i fizyczny – otrzymuje strawne w postaci ¼ kg chleba dziennie i 2 zup. Na zupy dla personelu kuchnia specjalnego przydziału z Sekcji Zaopatrywania nie otrzymuje, gdyż norma ogólna dla pracowników wynosi mniej więcej 3% ogólnego przydziału. Rodziny pracowników dawniej korzystały